Fri frakt over 1500,-
Gå til Høy Puls Trafikkskole
Du har ingen varer i handlekurven.

Info Personbil med tilhenger B96 og BE - 2018

 

Priser personbil med tilhenger B96 og BE

 

Personbil med tilhenger.

 

Hvilken tilhenger har jeg lov å kjøre med ?  TRYKK HER FOR Å SJEKKE OM DU KJØRER LOVLIG

 

Trinn 1 blir dekket ved at du har opplæring i klasse B.

Søk om førerkort TRYKK HER FOR SØKNAD OM FØRERKORT

 

  • Med kode 96 i tillegg til førerkort i klasse B kan du kjøre bil og tilhenger som til sammen har tillatt totalvekt 4250 kg
  • Du får førerrett i klasse B kode 96 ved å ta minst 7 timer obligatorisk opplæring uten å måtte gå opp til ny førerprøve
  • Opplæringen i klasse BE omfatter minst 7 timer. ( det er akkurat samme opplæring på B96 og BE, eneste forskjellen er at du må ta en praktisk førerprøve på BE. Men du kan ta B96 først og ta selve førereprøven og få BE på ett senere tidspkt som du selv bestemmer hvis du ønsker å utvide førerkortet ved en senere anledning)
  • For å få førerett i klasse BE, må du ta oppkjøring

Har du tatt lastsikringskurset tidligere eller du har førerkort for lett eller tung lastebil trenger du ikke å ta lastsikringskurset

Har du kjørt opp for traktor etter 2005 eller du har tatt lastsikringskurset tidligere, så trenger du ikke å ta lastsikringskurs for BE og B 96 (bil + tilhenger med tillatt totalvekt over 3500 kg) på nytt.

Da trenger du kun 2 trinnvurderingstimer og 3 timer sikkerhetskurs på vei (såfremt du kan å kjøre og rygge med tilhenger fra før).

Da vil du få klasse B96 som gjelder for bil og tilhenger med totalvekt opptil 4250 kg.

For klasse BE gjelder som for bil og tilhenger med totalvekt opptil 7000 kg er det en praktisk førerprøve hos Statens Vegvesen i tillegg.

 Du kan også ta førerkort klasse B96 og utvide den til BE ved ett senere tidspunkt ved kun å avlegge en praktisk førerprøve hos Statens vegvesen.

Ta kontakt hvis noe er uklart eller at du lurer på noe.

 

Grunnleggende opplæring

På dette trinnet skal du lære deg å bruke bil med tilhenger rent kjøreteknisk, til- og frakopling av tilhenger, rygging med tilhenger og å gjennomføre sikkerhetskontroll.

Opplæringen kan skje på en trafikkskole, privat eller i en kombinasjon. Hvor mange kjøretimer du skal ta, må tilpasses det behovet du har og hvor mye du øvelseskjører privat. Det er viktig å nå målet på trinnet.

Obligatorisk trinnvurdering

Trinn 2 blir avsluttet med en trinnvurdering. Du og læreren skal sammen vurdere om du har gode nok ferdigheter til å begynne på trinn 3.

Trafikal del

På dette trinnet skal du lære å kjøre sikkert og selvstendig med bil og tilhenger i variert trafikk.

Du lærer blant annet:

  • å kjøre tydelig, effektivt og økonomisk
  • å vurdere snuplasser, snumåter og bruk av medhjelper

Hvor mange kjøretimer du skal ta, må tilpasses det behovet du har og hvor mye du øvelseskjører privat. Det er viktig å nå målet på trinnet.

Obligatorisk trinnvurdering

Trinn 3 blir avsluttet med en trinnvurdering. Du og læreren skal sammen vurdere om du har gode nok ferdigheter til å begynne på trinn 4.

Avsluttende opplæring

I løpet av trinn 4 skal du bli så god at du kan kjøre bil med tilhenger på en ansvarlig måte og i god samhandling med andre trafikanter.

Du skal blant annet kunne:

  • velge kjøremåter med lav risiko
  • motvirke at det skjer ulykker
  • være bevisst på hvordan du kan forbedre deg som bilfører også etter at du har fått førerkortet

Obligatorisk kurs i sikring og merking av last

Kurset er på 2 timer og skal hjelpe deg til å forstå hvor viktig det er å sikre og merke last, og lære måter å sikre lasten på.

Obligatorisk sikkerhetskurs på veg

Kurset er på 3 timer. Her skal du blant annet få utvikle kjørekompetansen din og reflektere over erfaring med å kjøre bil og tilhenger.

 

Priser personbil med tilhenger B96 og BE