Fri frakt over 1500,-
Gå til Høy Puls Trafikkskole

Mørkedemonstrasjon - ta kontakt og avtal tid

1100,-
Meld deg på her og vi tar uforpliktende kontakt med deg for mere info. evt avtale dato for gjennomføring. Må tas i perioden 01.11 - 15.03
*

Mørkekjøring er en del av trafikalt grunnkurs og foregår i bil i reelle trafikksituasjoner. Det er trafikklæreren som kjører, mens du som elev er passasjer.

Når kan jeg ta mørkekjøring?

Vi anbefaler deg å ta mørkekjøring så tidlig som mulig i opplæringen. Det er likevel noen begrensninger i når på året du kan gjennomføre den:

  • I den lyse årstiden er det umulig å ta mørkekjøring. Tar du trafikalt grunnkurs i perioden 16. mars – 31. oktober uten å få gjennomført mørkekjøring, er beviset kun gyldig i tiden 16. mars - 31. oktober.
  • For å kunne øvelseskjøre i perioden 1. november - 15. mars må du gjennomføre mørkekjøring først.

Når du har gjennomført mørkekjøringen, får du tilsendt et nytt bevis fra Statens vegvesen som gjelder hele året. Du kan også finne beviset på Din side

På mørkekjøring lærer du om

  • årsakssammenhenger ved ulykker i mørket
  • vurdering av risiko
  • rett lysbruk og atferd ved kjøring, parkering og nødstopp i mørket

Hvis du ikke har gjennomført mørkekjøringsdelen, vil retten til å øvelseskjøre kun være gyldig fram til 01.11. Dette vil fremgå av beviset fra statens vegvesen. For å kunne øvelseskjøre i tidsrommet 01.11 - 15.03 må du ha gjennomført mørkekjøringsdelen. Når mørkekjøringen er gjennomført vil det ikke være noen tidsbegrensning på beviset.

 

 

  

 

  
*
*
*